Eet- en drinkproblematiek (preverbale logopedie)

LogoKids biedt ook preverbale logopedie. Dit omvat het behandelen van eet-drinkproblemen of slikproblemen bij jonge kinderen (0 -2 jaar). Voor kinderen is het essentieel dat ze goed kunnen eten en drinken om zo te kunnen groeien en ontwikkelen. Eten en drinken is een leerproces, waarbij een preverbale logopedist kan ondersteunen. 

Logokids behandelt uiteenlopende problemen bij kinderen van 0 -4 jaar, maar soms ook bij kinderen in de basisschoolleeftijd. De behandeling van voedingsproblemen (preverbale logopedie) vindt voornamelijk in de thuissituatie plaats. Daarnaast is de praktijkruimte op onze hoofdlocatie in Bergschenhoek speciaal ingericht voor logopedische vragen vanuit de sensorische informatieverwerking. Ook helpt LogoKids kinderen met autisme of een verstandelijke en/of andere beperking.

Hoe kan een logopedist helpen?

Heeft uw kind problemen met eten en drinken? Bijvoorbeeld uit de borst, de fles, happen van de lepel, kauwen of drinken uit een beker? Dan onderzoeken de huisarts en de kinderarts deze problemen en kunnen zij doorverwijzen naar LogoKids. Misschien zijn de onderstaande probleemgebieden herkenbaar:

  • Uw kind heeft moeite met eten, drinken of slikken
  • Uw kind kan niet slikken
  • Uw kind wil niet eten

De logopedist onderzoekt wat de problemen zijn en overlegt met ouder(s). Krijgt uw kind sondevoeding, dan helpt de logopedist om uw kind weer gewoon te leren eten en drinken. Een logopedist geeft adviezen over houding, de juiste beker, speen of fles. 

meer informatie

Informatie over eet- en drinkstoornissen vindt u hier.

Informatie over voeding vindt u hier.

06 39732025
contact@logokids.nl
Leeuwenhoekweg 20A, 2661CZ Bergschenhoek
Basisschool Vuurvogel
Lindenhorst 14, 2661 AP
Bergschenhoek
Jacob Maris-School
Jacob Marisplein 9, 3055 BK Rotterdam