stotteren

Kinderen kunnen veel last hebben van stotteren. Denk hierbij aan het vermijden van situaties, het omzeilen van woorden, verminderd zelfvertrouwen en spreekangst. Behandeling bij de logopedist kan ervoor zorgen dat uw kind zich ‘de baas’ voelt over het stotteren en de omgeving helpen om uw kind hierbij te ondersteunen.

Hoe kan een logopedist helpen?

Bij LogoKids kunnen we onderzoeken of het nodig is om behandeling voor het stotteren te starten. We onderzoeken hoeveel uw kind stottert, in welke situaties het voorkomt en in welke omgeving het stotteren voorkomt. Daarna bekijken we welke behandeling het meest passend is bij uw kind. Vaak krijgt u als ouder ook opdrachten. U leert hierbij hoe u het beste kunt communiceren met uw kind, en hoe u uw kind kunt helpen als hij/zij stottert.

Als het nodig is, wordt uw kind doorverwezen naar een stottertherapeut. Dat is een logopedist die extra gespecialiseerd is in het behandelen van stotteren.

Met welke problemen kunt u terecht bij LogoKids?

Bij LogoKids worden kinderen tussen de 2 en 6 jaar behandeld voor stotteren.

Misschien herkent u bij uw kind een van de problemen die hierboven staan beschreven. Wellicht valt het u op dat uw kind woorden, delen van woorden of klanken herhaalt of verlengt.

Meer informatie

Meer informatie over stotteren vindt u hier.

Leeuwenhoekweg 20A, 2661CZ Bergschenhoek
Basisschool Vuurvogel
Lindenhorst 14, 2661 AP
Bergschenhoek
Jacob Maris-School
Jacob Marisplein 9, 3055 BK Rotterdam
06 39732025
contact@logokids.nl